18 Apr, 2024
Text size

ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΦΙΑΛΩΝ

      Η εταιρία πυροσβεστικών ειδών"ΑΛΦΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε." με γνόμωνα πάντα την εξέλιξη και επενδύοντας σε εξοπλισμό γίνετε η πρώτη εταιρία στην Β.Ελλάδα με δυνατότητα υδραυλικης δοκιμής και πιστοποιημένο ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΥ ΦΙΑΛΩΝ.

     Ως σήμερα η διαδικασία επανελέγχου των παλιών σας πυροσβεστήρων , χαμηλής πίεσης, ήταν αφενός χρονοβόρα και αφετέρου τα μεταφορικά για την αποστολή των πυροσβεστήρων σας σε κεντρο επανελεγχου λειτουργούσαν αποτρεπτικά στο να επιλέξετε τον επανέλεγχο..

     Μπορείτε να εμπιστευθείτε την εταιρία μας για αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες επανελέγχου των πυροσβεστήρων σας.

     Υδραυλική δοκιμή πυροσβεστήρων

Υδραυλική δοκιμή είναι η διαδικασία επανελέγχου που πραγματοποιείτε στον πυροσβεστήρα προκειμένου να ελεγχτεί η αντοχή του.

     Γιατί πρέπει να κάνω υδραυλική δοκιμή.

 Ο πυροσβεστήρας είναι μεταλλικό δοχείο με εγκλωβισμένη πίεση αερίου, κατατάσσετε στην κατηγορία επικινδυνότητας 3 με όριο κατηγοριών το 4, συνεπώς ο πυροσβεστήρας ανήκει σε υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας. Με την υδραυλική δοκιμή στον πυροσβεστήρα εξασφαλίζουμε την αντοχή του στην πίεση που του ασκείται σε καθημερινή βάση.

      Διαδικασία υδραυλικής δοκιμής στον πυροσβεστήρα.

Aρχικά αφαιρούμε το προωθητικό αέριο και κατόπιν το κατασβεστικό υλικό  του πυροσβεστήρα, στην συνέχεια "πρεσάρουμε"  με νερό σε ειδικό μηχάνημα στην πίεση αντοχής που ορίζει ο κατασκευαστής του και παραμένει υπό πίεση του νερού για 10 λεπτά της ώρας.

     Κάθε πόσα χρόνια περνά υδραυλική δοκιμή ο πυροσβεστήρας.

Ο πυροσβεστήρας χαμηλής πίεσης  πρέπει να ελέγχεται με υδραυλική δοκιμή κάθε 10 έτη απο το έτος κατασκευής του σύμφωνα με την ΚΥΑ 618.Μετα την υδραυλική δοκιμή ο πυροσβεστήρας μπορεί να είναι ακατάλληλος για χρήση.Ο πυροσβεστήρας μπορεί να κριθεί ακατάλληλος προς χρήση, περίπου το 25 % των πυροσβεστήρων που περνάνε υδραυλική δοκιμή κρίνονται ακατάλληλοι για χρήση, αυτό σημαίνει ότι είτε η αντοχή τους στην πίεση δεν είναι ικανοποιητική ή ο πυροσβεστήρας δεν άντεξε την πίεση και δημιούργησε ριγμάτωση.

     Πως γνωρίζω ότι έγινε υδραυλική δοκιμή.

Με την ολοκλήρωση της υδραυλικής δοκιμής ο πυροσβεστήρας εφόσον κριθεί ότι μπορεί να βρίσκεται σε λειτουργία γίνεται αναγόμωση και επικολλάτε ειδικό αυτοκόλλητο που αναφέρει ότι ο πυροσβεστήρας πέρασε με επιτυχία απο υδραυλική δοκιμή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

3ο χλμ Λαγκαδά - Πέντε Βρυσών
57200 Λαγκαδάς - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ.: 23940 23010
 Fax.: 23940 23400

Like Us On Facebook

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWLETTER ΜΑΣ